EL AÇMASI GÜL BÖREĞİ

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    EL AÇMASI GÜL BÖREĞİ
    5-6
    kişilik
    30
    dakika

    Eğer hamur açmayı bilmiyorsanız bu börekle başlayabilirsiniz.Yumuşak bir hamur olduğu için hem kolay açılıyor, hemde çok lezzetli bir börek oluyor..Ben peynirli ve ıspanaklı yaptım.Eğer sizde iki ayrı iç hazırlayacaksanız ıspanaklı için yarısını yapın.Peynirli iç için beyaz peynir ve maydanoz kullanın. Bu tariften 16 tane gül böreği çıkıyor.İsterseniz ölçüyü azaltıp çoğaltabilirsiniz….

    EL AÇMASI GÜL BÖREĞİ

    Malzemeler:1 çay bardağı süt

    1 çay bardağı yoğurt

    1 çay bardağı sıvı yağ

    Yarım paket kuru maya

    Tuz ve aldığı kadar un

    Yufkalara sürmek için 4 çorba kaşığı sıvı yağ

    Üzeri için 1 yumurtanın sarısı+1 çorba kaşığı sıvı yağ

    İçine: yarım kg.ıspanak

    1 tane kuru soğan

    2 çorba kaşığı sıvıyağ

    Tuz-karabiber

    (ben ıspanaklı içe bir avuç kadar kıymada kullandım,oğlum kıymalı sevdiği için)

    Yapılışı:Ispanaklı iç için soğanı ince ince doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun.Yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyip ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin.Tuz ve karabiberi de ilave edip soğumaya bırakın.

    Hamur için süt,yoğurt ve yağı geniş bir kapta karıştırın.Tuzu ekleyin .Azar azar unu ilave edin.Maya da ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru dört tane bezeye ayırın.

    Bezeleri tek tek  yufka inceliğinde, arada un serperek açın.Yumuşak bir hamur olduğu için çok kolay açılıyor.Açtığınız yufkaya 1 çorba kaşığı sıvı yağ sürüp, dörde bölün(dört tane üçgen olacak şekilde kesin)Geniş kenara içten koyup rulo şeklinde sarın.Her bir ruloyu gül şeklinde dolayın.Diğer yufkalara da aynı işlem yapıp üzerine yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı sıvıyağı karıştırıp sürün.

    Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin..

    Börek mayalı ancak bekletmiyoruz.Ama isterseniz börekleri hazırlayıp buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra da pişirebilirsiniz.Ben öğle saatlerinde hazırlayıp akşam yemeğine pişirdim.Harika oldu..

     

    Malzemeler

    Yapılışı