BÜLBÜL YUVASI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    BÜLBÜL YUVASI

    BÜLBÜL YUVASI TATLISI

    Hanımlar size ev yapımı nefis bir bülbül yuvası tarifi..Biraz el oyalayıcı ama değer.Şimdiden kolay gelsin..

    bülbül yuvası tatlısı

    Malzemeler:Hamur için: 2 yumurta

    1 çay bardağı süt

    1 çay bardağı ayçiçekyağı

    Yarım çay bardağı su

    Bir tutam tuz

    Alabildiğince un

    Üzerine dökmek için:200 gram margarin

    1 çay bardağı sıvıyağ

    Şerbeti için: Dört buçuk su bardağı toz şeker

    Üç buçuk su bardağı su

    Çeyrek limon

    İçi için: 150 gram ceviz içi

    Açmak için : 1 paket nişasta

    1 su bardağı un

    Yapılışı: Yoğurma kabına yumurtaları kırıp yağ,tuz,su ve sütü ekleyin.Azar azar un ilave ederek yoğurun.Kulak memesi kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp 2 saat dinlendirin.

    Un ve nişastayı karıştırıp hamuru açacağımız zemine serpin.Bezeleri tek tek oklava ile ara sıra nişastalı undan serperek incecik açın.Açılan yufkaları temiz bez üzerinde 5 dakika dinlendirin.

    Yufkaları ortadan ikiye kesin.Üzerine ceviz serpin.Yufkayı oklavaya sararak iki ucundan ortaya doğru büzün.Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkarın.Büzülen yufkayı 8 cm. aralıklarla kesin.Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizin.Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.Tatlıları tepsiye yan yana ve aralıksız dizin.

    Bir tavada margarini eritip içine sıvı yağı da ilave edin iki dakika kaynatın.Sıcak yağı yufkaların üzerinde gezdirin.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Tatlıyı soğumaya bırakın.

    Şerbet için: Su ve şekeri kaynatıp hazır olmasına yakın limonu ekleyin.Ilıttığınız şerbeti tatlının üzerine gezdirin.Şerbetini emince çekilmiş fıstıkla veya fındıkla servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..

     

    Malzemeler

    Yapılışı