KRUVASAN

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    KRUVASAN

    Derya Çelik Hanım’dan nefis bir tarif daha:

    kruvasan tarifi

    KRUVASAN TARIFI
    MALZEMELER :
    1 su bardagi ılıkdan biraz sıcak süt
    1 Corba kaşığı maya
    2 Corba kaşığı şeker
    1 Tatlı kaşığı tuz
    1 Tane yumurta
    500 Gram un
    50 Gram hamurun icinde yogurmak icin tereyag
    200 Gram tereyağ
    YAPILISI :Ilk once 200 gram tereyağını buzdolabı poşetine koyup merdane ile dikdortgen olacak sekilde sekil verip buzdolabina koyuyoruz. Süt ile mayayı karıştırıyoruz.
    Yoğurma kabına unu ekleyip ortasını açıyoruz.Sütlu mayayı sekeri tuzu yumurtayı ve 50 gram tereyağıni ekleyip yoguruyoruz.2 saat dinlendiriyoruz.

    kruvasan nasıl yapılır

    2 saat sonra
    1.KATLAMA hamurumuzu alip dikdortgen olacak sekilde merdane ile acip ortasina tereyagini koyuyoruz.soldan ve sağdan kapatıp ,yukardan aşadan kapatıp uçlarını birlştirdikden sonra merdane ile düzlestiriyoruz.strec filme sarıp bir tepside buzdolabina koyuyoruz.1 saat sonra buzdolabindan çıkarıyoruz.

    kruvasan yapımı
    2.KATLAMA 1 saat sonra hamurumuzu strec filimden cıkarıp merdane ile aciyoruz dikdortgen sekilde soldan katlıyoruz sonra sağdan üstüne kapatıp 20 dakika daha bekletip merdane ile uzun olacak sekilde açıyoruz. Üçgen sekiller kesiyoruz resimde paylaştığım gibi.yukardan aşagi yuvarlayıp tepsimize dizip 60 dakika bekletiyoruz.ben fırını biraz ısıttım kapattım fırın icinde mayalandırdım.yumurta sarısı sürüp 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz.Üstü çıtır milföy gibi içi kat kat guzel bir lezzet.icine peynir cikolata da ekleyebilirsiniz .

    Malzemeler

    Yapılışı