LİMONLU YAŞPASTA

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    LİMONLU YAŞPASTA

    Sizlere harika bir pasta tarifim var ! Hiç abartmıyorum uzun süredir yediğim en lezzetli pasta ..Kızımla birlikte birçok tarifi birleştirerek yaptık..Ve harika bir sonuç aldık.

    Pastanelerde yediğim limonlu pastaları çok severdim ama bu pasta onlara lezzette fark attı 🙂

    Ben gıda boyası kullanmayı pek tercih etmem bu yüzden kullanmadım ama siz dilerseniz pastanın üzerne kullanacağınız krem şantiye az miktarda sarı gıda boyası kullanarak daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz…

    limonlu pasta tarifi

    LİMONLU PASTA

    Pandispanya :5 yumurta (oda sıcaklığında)

    1 su bardağı toz şeker

    Yarım çay bardağı ılık su

    Çeyrek limonun suyu

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    1 su bardağı + 1 çorba kaşığı  un

    Bir fiske tuz (parmağınızın ucuyla)

    Kreması için: 2 su bardağı süt

    2 yumurtanın sarısı

    3 çorba kaşığı un

    1 çay bardağı toz şeker

    Kekleri ıslatmak için :

    2 tane limon

    3 yemek kaşığı tozşeker

    Üzeri için:1 poşet toz krem şanti

    1 su bardağı süt

    Pandispanyanın Yapılışı: Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.Yumurta sarıları ile toz şekeri çırpın.Daha sonra ılık suyla limon suyunu ekleyin.Tekrar çırpın.Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı geniş bir kaba eleyin.Yumurta sarılı harcı karıştırıp tahta kaşıkla karıştırın.

    Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla iyice çırpın.İyice katılaşıp köpürene kadar mikserde çırpın.Unlu karışıma ekleyin.Tahta kaşıkla karıştırın.

    Yağladığınız kek kalıbına harcı dökün.Kalıbı bir kaç kez tezgaha vurarak havasının çıkmasını sağlayın.Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.Keki soğumaya bırakın.İyice soğuyup dinlenince ikiye bölerek iki dilim kek tabanı elde edin.

    Kreması için:1 su bardağı sütü tencereye alın.Üzerine şekeri ekleyip karıştırın.Diğer tarafta 1 bardak sütle unu ve yumurta sarısını çırpın.Tenceredeki sütle karıştırın.Sürekli karıştırarak pişirin.Soğumaya bırakın.Soğurken ara sıra karıştırın ki topaklanmasın.Pürüzsüz olması için Mikserdede çırpabilirsiniz.

    Pastayı ıslatmak için:2 limonun kabuklarını beyaz kısmı kalmayacak şekilde  soyun.(portakal soyar gibi) Lİmonu dilimleyerek rondoya alın.Üzerine toz şekeri ilave edip doğrayıcıdan geçirin.(İyice birbirine giren ,pürüzsüz sulu bir sos olacak)

    Bu sosun yarısı ile  servis tabağına aldığınız pasta keklerinden birini ıslatın.Üzerine hazırladığınız kremayı sürün.bıçak veya spatula ile düzleyin.Diğer pasta tabanını da kalan sosla ıslatıp üzerine yerleştirin.

    Krem şantiyi bir bardak soğuk sütle iyice çırpın.Krem şantiyi pastanın üzerine düzgün bir şekilde yayarak sürün.Spatulayla düzeltin.

    Pastayı buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin.(bir gece dinlendirirseniz daha iyi sonuç alırsınız)

    Servis etmeden önce limon dilimleriyle süsleyin…Afiyet olsun…

    limonlu pasta yaşpasta tarifi

     

    Malzemeler

    Yapılışı