MANİSA KEBABI

  • Ekleyen:
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
    Loading...
    MANİSA KEBABI

    Manisa kebabı yani krepli kebap çok  lezzetli ve şık bir yemek..Denemenizi tavsiye ederim 🙂

    Manisa Kebabı

    Manisa Kebabı tarifi

    Malzemeler:Krep için;

    1,5 su bardağı süt

    1.5 su bardağı un

    2 yumurta

    1 çay kaşığı tuz

    1 yemek kaşığı sııvıyı

    İçi için; 300 gram kuşbaşı dana eti (yumuşak bir et olacak, löp et kısmından isteyin)

    seviyorsanız kuzu eti de kullanabilirsiniz.

    2 orta boy soğan

    1 çay bardağı iç bezelye

    2 domataes

    3-4 yeşil biber

    tuz,pul biber,karabiber

    üzerinin sosu için:2 yemek kaşığı tereyağı

    1.5 yemek kaşığı un

    1.5 su bardağı süt

    tuz,karabiber

    en son üzerine: 1 çay bardağı  rendelenmiş kaşar peyniri

    Yapılışı:Öncelikle krepleri hazırlayaylım.Bunun için ;yumurta,un,süt,tuz ve yağı iyice çırpıpıp karıştırın.pürüzsüz bir kıvam alınca yapışmaz tavayı yağlayın.Bir kepçe krep malzemesinden orta ateşteki tavaya döküp hemen harcı yayacak şekilde tavayı yukarı aşağı hareket ettirin.İnce bir tabaka olunca altını üstünü çevirip pişirin.Bir tabağa alıp diğer krepleri de pişirerek üst üste koyun.

    İç harcı için küçük doğranmış etleri az zeytinyağında bit tavada arada çevirerek pişirin.Yumuşayınca ince doğradığınız soğanları ekleyip karıştırın.Soğanlarında rengi dönünce küçük doğranmış biberleri sonrasında da domatesleri ekleyin.Orta ateşte arada karıştırarak pişirin.Haşlanmış bezelyeleri de ilave edin.Tuz ve baharataları da ekleyip pişince kenara alın.

    Kreplerden bir tanesinin tezgaha aln.Ortasına 2 yemek kaşığı etli harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.Bohçanın ağzı tepsiye gelecek şekilde yani ters olarak yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye krebi koyun.Dİğer krepleri de aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.

    Beşamel sosu için bir tencerede tereyağını eritin.unu ekleyip karıştırarak kavurun.Sütü ekleyip karıştırın.Kaynayınca tuz ve karabiberini ekleyin.pürüzsüz olması için karıştırın.

    Beşamel sosu krep bohçalarının üzerine kaşık yardımıyla sürün.Rendelenmiş kaşar peynirini bohçaların üerine paylaştırın.Sıcak fırında 10 veya 15 dk pişirin.Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alıp sıcak servis edin.Afiyet olsun…

     

    Malzemeler

    Yapılışı